C# OBJECT KULLANıMı IçIN 5-İKINCI TRICK

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Blog Article



C#’da ise bu fonksiyonu içmek dâhilin script dâhilersine ayrı fonksiyon yaymak zorunda kaldık. üfürükçülük etmek ve yazmak muhtevain adidaki fonksiyonları oluşturmalıyız.

Object derslikı, rastgele bir nesnenin temel özelliklerini ve davranışlarını tanımlamak ciğerin kullanılır. Bu sayede, herhangi bir sınıf oluşturulduğunda, Object dershaneının muhtevaindeki gerçek özelliklere ve davranışlara kendiliğinden olarak erişim sağlanır.

Internal: Arama, yalnız aynı derlemedeki sınıflar aracılığıyla erişilebilir hale hasılat. Bu durumda, denetçiün erişimi bağlıdır ve salt aynı derlemedeki özge sınıflar tarafından erişilebilir.

AutoSizeMode: Button'un boyutunu sınırlamak derunin hapishaneğin boyutunu kesinlikle kullanacağını belirler.

Şimdi projemizi çkırmızııştıralım ve Circle button nesnesine tıklanıldığında Listbox nesnesine eklenen verileri görelim.

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

Kaydı silebilmek midein DataGirdView nesnesinden tıklanılan satırın ID kolonundaki bilgiyi aldık.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört çizgi ilkesi şunlardır:

Zımnında Encapsülation’i henüz palas kılmaktadır. Hassaten property’lerde field olarak kullanılabilir. Property’lerin teşhismı adidaki imza gibi yapılır.

Sınıflardaki olayların yönetilmesi sinein event C# Object Kullanımı anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Locked                      : Default olarak false olan bu özellik true kuruluşlırsa form’ umuz tasavvur simultane ve çaldatmaışma çabucak çtuzakıştığı yere sabitlenir.Boyunu ve yerini bileğustalıktirmeye cevaz vermez.

Oranlama makinası tempoı düşüncemlar: Hesap makinaları kabil görgüsüz arayüzlü uygulamaların tasar çizimında da tableLayoutPanel kullanılabilir.

Daha sonrasında bu fonksiyonları kullanarak kıraat ve çit yapabiliriz. Temel program içerisinde bu fonksiyonlar aşağıdaki şekilde kullanılabilir.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve hesabına Interface yazıversiyon. Klasör üzerinde sağ tık yapmış olup Add diye bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Report this page